Vallentuna

Förskola

Natur


Naturen ger en fantastisk chans till att träna sin motorik genom att springa, hoppa, klättra och att få mer kunskap inom växt- och djurriket.


Förskolan går ut i naturen minst en gång i veckan. Vi anpassar dagen efter årstid och väder. På våren är myrorna en instressant station när dom börjar vakna till liv och alla nya knoppar som växer fram igen. Hösten ger oss rönnbär, ekollon och vackra höstblad som brukar göras till ett fina konstverk. Övrigt så bjuder naturen på djurspår, kojor, klätterträd- och stenar, frisk luft och en fin miljö.


En naturstig har vi där barnen får hitta tecken för  årstiden, som nu t ex. har vi en lista på vårtecken som barnen får kryssa i så fort dom ser något nytt växa upp.


Barnen får lära sig om naturkunskap och hur miljön påverkas av oss människor. Ibland har vi skräpplockardagar för att göra det rent och fint omkring oss.

Vi arbetar med Kungaskogens arbetshäften tillsammans med snick och snack.

Ett mycket populärt inslag som barnen uppsakattar.


Här får barnen bl.a. utveckla sitt:


> Intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor,natur och samhället påverkar varandra.


> Utvecklar sin förståelse för naturvetenskap, och samband med naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen.

Klättring på stor sten

Motoriken tränas flitigt ute i skogen

Vi fiskar i ån och hoppas på napp

Vallentuna Djur Natur o Musikförskola | Ekebyvägen 2 | 08 511 712 53 | 070 88 10 572 | Malin4h@hotmail.com