Vallentuna

Förskola

Djur


4H-gården är en central del av våran verksamhet. Där får barnen lära sig om djuren och allt där till. På 4H hittar vi hästar, får, getter, katter, kaniner och en gris. Förskolans olika grupper är på 4H gården tisdagar och torsdagar.


När vi är på 4H-gården så gör vi bland annat allt inom stallskötsel, fodrar, släpper ut alla djur, mockar. När vi ska rida eller åka häst och vagn får barnen vara med att förbereda hästarna, borsta, sela, sadla och även hjälpa till att leda.


På våren kommer det lamm och ibland killingar som är väldigt uppskattade hos både barnen och pedagogerna. Kaninhoppning, prommenader med fåren och plocka färskt gräs till djuren är populära aktiviter på sommaren. Är det en solig dag kan vi gå ner och leka fritt på gården eller titta in i hagen hos alla får och getter.


Här får barnet bl.a. utveckla sin:


> Motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande.


> Förmåga att fungera enskilt och i grupp, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt ta ansvar för gemensamma regler.


För mer information om 4H gå in på vallentuna4h.se

Vi lär oss att kratsa hovar

Vi bär de lurviga kaninerna till deras uteburar. Ett lass hö kom precis!

Bellman hämtar upp barnen för en åktur

Hästarna ska ner till sin hage

Vallentuna Djur Natur o Musikförskola | Ekebyvägen 2 | 08 511 712 53 | 070 88 10 572 | Malin4h@hotmail.com